Hovězí  líčka na rozmarýnu

pro 4 osoby

Hovězí  líčka:  0,8-1kg
Olivový olej – ideální extravirgine cca. 5pol.lžic
Cibule 2x
Česnek 4 střední stroužky
Paprika sladká koření 1 kávová lžička
Sůl  cca. 2kávová lžička
Pepř  ½  - 1 kávová lžička dle chuti
Rozmarýn  1 větvička
Tymián  12x větvička
Rajčata –konzerva ideální krájená  1x max. 400ml
Kdo má rád, může podlít místo vodou červeným vínem.

Postup:

Na rozpálené pánvi  s olejem orestujeme cca. 5min, pokrájenou cibuli nahrubo a česnek najemno, přidáme napůl překrojená hovězí  líčka, ( líčka nečistíme od tuku ! ), osolíme, opepříme, zarestujeme cca.5min, přidáme papriku, zamícháme, zalijeme rajčaty, přidáme rozmarýn a otrhaný tymián, promícháme, podlijeme cca. 0,5 dcl vody nebo červeného vína, přiklopíme a necháme dusit v troubě rozpálené na 120 stupňů cca. 3,5-4hod. v průběhu pečení  zkontrolujeme slanost. Doporučujeme přílohu šťouchané brambory.