Hovězí líčka: 0,8-1kg
Olivový olej – ideální extravirgine cca. 5pol.lžic
Cibule 2x
Česnek 4 střední stroužky
Paprika sladká koření 1 kávová lžička
Sůl cca. 2kávová lžička
Pepř ½ - 1 kávová lžička dle chuti
Rozmarýn 1 větvička
Tymián 12x větvička
Rajčata –konzerva ideální krájená 1x max. 400ml
Kdo má rád, může podlít místo vodou červeným vínem.
Na rozpálené pánvi s olejem orestujeme cca. 5min, pokrájenou cibuli nahrubo a česnek najemno, přidáme napůl překrojená hovězí líčka, ( líčka nečistíme od tuku ! ), osolíme, opepříme, zarestujeme cca.5min, přidáme papriku, zamícháme, zalijeme rajčaty, přidáme rozmarýn a otrhaný tymián, promícháme, podlijeme cca. 0,5 dcl vody nebo červeného vína, přiklopíme a necháme dusit v troubě rozpálené na 120 stupňů cca. 3,5-4hod. v průběhu pečení zkontrolujeme slanost. Doporučujeme přílohu šťouchané brambory.